Filosofie

Stel je voor, een gebouw met een positieve invloed op de natuur en op ons welzijn. Gebouwd met prachtige natuurlijke materialen en dat bijdraagt aan een gezonde en bloeiende toekomst.

Principe #1

Regeneratieve architectuur

Kumiki bouwt Living Buildings. In deze levende gebouwen ben je verbonden met het daglicht, de lucht en de natuur. Ze wekken meer energie op dan ze verbruiken. En ze vangen, gebruiken en zuiveren al het regenwater. Het zijn esthetisch mooie gebouwen en bovenal hebben ze een positieve impact op de mens, de natuur en de biodiversiteit.

Als architecten vervullen we de rol van rentmeester en zijn we co-creator van een toekomst waarin de mens in balans leeft met de natuur en beiden floreren.

Daarom stellen we het leven, al het leven, centraal in onze ontwerpkeuzes en de gebouwen die we bouwen. We ontwerpen niet alleen voor mensen, maar ook voor planten, dieren en microben. Dit heet regeneratieve architectuur.

Principe #2

Constructieve schoonheid

Kumiki houdt van natuurlijke materialen en hun intrinsieke schoonheid. We besteden veel aandacht aan bijzondere constructies en verbindingen, die we expres zichtbaar laten. Dit vraagt om grote zorgvuldigheid en een scherp oog voor detail. Ons werk resulteert door deze esthetische ontwerpfilosofie in eenvoud en elegantie.

Voor onze gebouwen selecteren we zorgvuldig materialen die mooi verouderen en die door een aangename geur, warme uitstraling en uitstekende akoestiek zorgen voor een fijn binnenklimaat.

Principe #3

Collaboratief werkmodel

Co-creatie met de eindgebruiker is de sleutel tot het creëren van doorvoelde architectuur waarin het plezier van wonen, werken, leren en spelen centraal staat en waar de gebruiker zich op zijn gemak voelt.

Een Living Building bestaat bij de gratie van haar omgeving en gebruikers. Een goed begrip van deze twee elementen is daarom essentieel. We brengen de omgeving in kaart en alle kansen die dit ons biedt. Door ons collaboratief werkmodel verzekeren we ons van het juiste vertrekpunt in onze ontwerpopgave, als het gaat om de wensen en behoeften van de gebruikers.

We organiseren een creatieve workshop, een kick-off meeting waarin we samen met opdrachtgevers alle ingrediënten voor het ontwerp vinden. Kumiki faciliteert het participatieve maakproces en behartigt de belangen van de opdrachtgever en waarborgt dat het project binnen Kumiki’s visie wordt ontwikkeld.

Online bibliotheek

We nemen je graag mee in onze wereld en geven je een kijkje achter de schermen van regeneratieve architectuur, bijzondere technieken en onze favoriete materialen.