Regeneratief

Regeneratief bouwen verbetert ons welzijn en de omgeving door te herstellen, vernieuwen, waarde toe te voegen en niets te verspillen - cruciaal voor een gezonde toekomst.

Het overstijgt de gangbare duurzame normen, want 'minder slecht doen' is niet genoeg. Bij elke (ontwerp)keuze overwegen we de mogelijke permanente gevolgen en leren we van de natuur.

Hoe werkt een regeneratief gebouw?

Een regeneratief gebouw functioneert even slim en efficiënt als een boom. Zo’n gebouw is volledig afgestemd op de lokale omstandigheden, wekt zijn eigen energie op met hernieuwbare bronnen, zorgt voor schone lucht, vangt regenwater op en zuivert de lucht. Het is een ‘levend’ gebouw dat - net als een boom - in harmonie samenleeft met de natuurlijke omgeving.

Hoe voelt een regeneratief gebouw?

Comfortabel, zodra je binnenstapt. Het heeft een aangename geur, een warme uitstraling en uitstekende akoestiek. Je zult ook merken dat het binnenklimaat gezond is. Dit komt doordat het gebouw niet hermetisch is afgesloten, maar ademt. Het past zich slim aan, waardoor de temperatuur en het vochtgehalte in de binnenlucht altijd aangenaam zijn.

Bovendien zorgen we ervoor dat er een relatie is tussen binnen en buiten, zodat je je verbonden voelt met het weer, de seizoenen en het verloop van de dag. Mensen voelen zich energiek en gezond in een regeneratief gebouw.

Hoe wordt het gebouwd?

Wij bouwen met hoogwaardige ecologische materialen. We weten waar het product vandaan komt en vinden het belangrijk dat de groei, productie en toepassingen ervan een positief effect heeft op het ecosysteem. Omdat we zo veel mogelijk circulair willen bouwen beschouwen we de hele levenscyclus van het materiaal.

Elk gebouw krijgt een materialenpaspoort. Daarin staan de herkomst, levensduur en de recycle mogelijkheden van de gebruikte materialen vermeld. Dit maakt het onderhoud en hergebruik eenvoudig. Materialen behouden hun waarde en eindigen niet als afval.

Samenwerken

Wil je comfortabel, gezond en zorgeloos leven, en tegelijkertijd iets terugdoen om de natuurlijke leefomgeving te verbeteren? De keuze is aan jou. Wij helpen je dit te realiseren.