Het bureau is in 2014 opgericht en is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Kumiki ontwerpt esthetisch mooie gebouwen die een positieve impact hebben op de mens en de natuurlijke omgeving. We noemen dit regeneratieve architectuur.
De term kumiki komt van een oud Japans ambacht waarin esthetisch-constructieve houtverbindingen worden gemaakt die perfect in elkaar passen. Hierdoor zijn lijm of spijkers niet nodig. Bekijk in deze video hoe dit ambacht wordt toegepast. Voor ons staat Kumiki voor het perfecte samenspel.
Wij zijn een divers team van getalenteerde architecten. Voorheen in ons team: Mariana Costa Abreu, Basak Enuysal, Rosa Steenkamp, Valentina Marcello, Marta Giovannetti, Amanda Küster, Juli Lánczky, Elizabeth Lenny and Odile Nachbauer.
Sterk gemotiveerd om zijn eigen ideeën in de architectuur te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan een duurzamere wereld, besloot Kevin zijn eigen bureau te starten. In 2014 werd Kevin Veenhuizen Architecten opgericht, vlak voordat Kevin cum laude afstudeerde aan de TU Delft.
In de jaren daarvoor studeerde hij aan de Technische Universität Berlin en Tokyo Institute of Technology. Tijdens zijn studie heeft Kevin waardevolle werkervaring opgedaan bij Braaksma & Roos Architectenbureau en Serge Schoemaker Architects.
In 2022 werd Kevin genomineerd als ARC22 Jong Talent en sinds dit jaar geeft hij les aan masterstudenten van de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Zijn hobby is wielrennen en wielrennen kijken.
Tuana is diep bezorgd over klimaatverandering en is daarom geïnteresseerd in duurzame en circulaire toepassingen in de bouwsector. Haar enthousiasme voor het huiselijk leven brengt haar ertoe deze onderwerpen voortdurend te betrekken bij het ontwerpproces met haar onderzoek gebaseerde werkwijze.
Voordat Tuana in 2020 aansloot bij het team, studeerde ze in 2019 af aan Politecnico di Torino met een scriptie over woningtypologieën in een steeds veranderend sociaal weefsel. Ze studeerde ook in Toulouse (2014), volgde zomercursussen aan Columbia University, New York (2017) en verfijnde haar professionele vaardigheden door stages in Turijn en Istanbul. Tuana werd geboren in Istanbul, Turkije.
Intuïtie en instinct is waar Mees (hij/die) grotendeels op vertrouwt in het ontwerpproces, voor hen vormt de individuele ervaring van een plek de basis.
Mees is opgegroeid in de Noordoostpolder, een agrarisch ingericht gebied. Hierdoor heeft die altijd een fascinatie gehad voor het ‘moderne’ platteland. Dit komt naar voren in het doorlopende project waarin die onderzoekt en ontwerpt naar de mogelijke integratie van regeneratieve landbouw en wonen.
Mees heeft werkervaring opgedaan in de VS, waar die werkte aan villa’s in landelijke gebieden. Na diens studie aan de TU Delft heeft Mees anderhalf jaar gewerkt bij een bureau dat gericht was op villa's in het hoge segment. Naast architectuur heeft Mees passie voor automotive design, klassieke muziek en de queer techno scene.
De interactie tussen mensen, ruimte en volume vormt Angela’s passie voor architectuur. Elke interventie in een ruimte heeft effect over meerdere lagen, daarom denkt Angela altijd meerdere stappen vooruit wanneer het gaat over hoe mensen bewegen in een ruimte.
Oorspronkelijk komt Angela uit Puglia, in Zuid-Italië. Ze heeft gestudeerd in Zwitserland aan de Accademia di architettura in Mendrisio voor haar Bachelors en Masters. Daar heeft ze niet enkel de focus gelegd op architectuur maar heeft ook geëxperimenteerd met film, theater en fotografie. Voordat Angela onderdeel is geworden van Kumiki heeft ze gewerkt in Parijs.
Priyank groeide op in Pune, India, waar hij zijn bachelor architectuur afrondde (2019). Daarna werkte hij aan verschillende openbare gebouwen voor daklozen en behoeftigen bij een architectenbureau in India. Hij studeert momenteel aan de Politecnico di Torino en specialiseert zich op het gebied van duurzame architectuur. In zijn vrije tijd kookt en bakt Priyank graag Indiaas eten.
Oorspronkelijk afkomstig uit Lausanne, Zwitserland, voltooide Guillaume zijn masteropleiding aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie (2013). Na zijn studie deed hij ervaring op bij verschillende bureaus en werkte hij voornamelijk aan openbare gebouwen, gericht op scholen en kleuterscholen, evenals prijsvragen.
Met zijn sterke gevoel voor precisie experimenteert Guillaume graag met materialen. In 2017 kwam hij bij het team en sindsdien heeft hij een passie ontwikkelt voor de 'kunst van het bouwen’. Met zijn sterk gevoel voor detaillering heeft Guillaume zijn ideeën in de praktijk gebracht. In zijn vrije tijd reist hij graag ter inspiratie om nieuwe plaatsen en manier van leven te ontdekken.