Project

Vers Saladebar

Material & impact

Vers staat uiteraard voor een plek waar men komt voor gezond eten en gezonde sappen. Het hoekpand kijkt uit op de Kerkbrink van Hilversum. Ontwikkeld met een krap budget door middel van crowdfunding, werd gezocht naar eenvoudige en functionele oplossingen om de eigentijdse identiteit van de bar te weerspiegelen.

Voordat de bouw begon, werd het interieur ontdaan van alle onbruikbare elementen. Door het verlaagde plafond te verwijderen is extra hoogte gecreëerd, en zodoende komt er meer daglicht naar binnen. De afwerkvloer is verwijderd en de resterende betonnen dekvloer is gecoat met transparante epoxy om een contrast te maken met de gladde witte omringende oppervlakken.

Het ontwerp is geïnspireerd op de driehoekige vorm van de ruimte. De binnenwanden zijn schuin geplaatst om de toiletten uit het zicht te laten. De saladebar is in het midden geplaatst en heeft de driekhoekige vorm van de gevel; dit zorgt voor verschillende belevingen rond de bar waar men kan werken, producten kopen of genieten van een salade. Om het comfort te garanderen werden aanvullende installaties geïnstalleerd, zoals convector radiatoren langs de glazen gevel, akoestische panelen aan het plafond en een elektriciteitsgoot.

De bar is het element dat de richting en functionaliteit van de ruimte articuleert. Dit element is gemaakt van berken multiplex met bronzen kanaalplaten van polycarbonaat die de ruimte duidelijk afbakenen. Het geharde glas bovenop de bar is geplaatst als toonbank en vitrine. Alle vaste meubels zijn op maat gemaakt van berken multiplex en ingebouwd zodat ze onderdeel worden van het interieur. Het interieur versterkt hetgeen dat de saladebar wilt uitstralen: frisheid en netheid.

Inbouwmeubilair

No items found.

Ontwerp

No items found.
No items found.
No items found.

Contact

Related media

No items found.
description +
Next →
← Previous
see project →