Project

M3 Consultancy

Material & impact

Space Frame

Metal Stud

-

Mineral wool

Relatively low embedded carbon, Recyclable.

Gypsum board

Recyclable.

Ash massive wooden frames

Carbon negative, high quality recyclable.

Translucent Panels

Made from 100% recycled acrylic, high quality recyclable.

Sustainable Features

Indoor greenery

Promotes well-being of users, purifies air.

Lighting

LED; durable and with sensors for maximum efficiency of use.

Finishes

Acoustic spray

Made from 100& recycled paper, Cradle2Cradle certified.

MDF with ash veneer

Made from waste. Becomes waste at the end of lifecycle.

Osmo hardwax oil

100% natural materials.

OSB podium

Made from wood waste. Becomes waste at the end of lifecycle.

Marmoleum floor

CO2 neutral production process, made from 100% natural and renewable materials, high-quality recyclable.

Epoxy floor

Made from non-renewable oil, contains volatile organic compounds.

Na een grootschalige renovatie biedt de oude fabriekshal van de Werkspoorkathedraal onderdak aan een aantal riante werkruimtes. Voor één van deze studio’s heeft Kumiki een interieurontwerp gemaakt, inclusief meubilair en ondersteunend lichtplan. De werkruimte markeert een nieuwe fase voor het groeiende consultancy bureau, en zal daarom in de toekomst meer mogelijkheden bieden voor hun manier van werken.

Het interieurontwerp bestaat uit drie duidelijke zones die een eigen karakter hebben afhankelijk van de functie; de multifunctionele zone, de meeting en bel zone en de werkzone.

Zone 1
Via de levendige multifunctionele zone kom je het kantoor binnen. In deze ruimte kunnen zakelijke relaties worden ontvangen, is er mogelijkheid tot het organiseren van kleine events, en wordt er dagelijks geluncht.

Zone 2De meeting en belruimte bestaat uit drie boxen; 2 belruimtes, een kleine meeting room en een grotere meeting room. Deze drie boxen in de middenzone zijn anders gematerialiseerd dan de twee aangrenzende zones; op het verlaagd plafond is witte akoestische spray van gerecycled papier toegepast, en op de vloer een blauwige biologisch afbreekbare linoleumvloer.Ze vormen tegelijkertijd ook de doorgang van de multifunctionele zone naar de werkzone.

Zone 3De werkzone is aan de gevelzijde van de studio gesitueerd en ontvangt daardoor het meeste daglicht.

In de materialisatie van dit ontwerp is uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, stoffering en verlichting. Kumiki heeft naast de armaturen ook al het meubilair selecteert.

Zone 1
De entree van dit kantoor is voorzien van een podium waarop twee akoestische banken en een op maat ontworpen koffiemeubel staan. Dit podium biedt hiermee ruimte aan informeel contact en ontspanning. De lunchruimte is voorzien van drie lange lunchtafels. Aan de wand hangt een op maat gemaakte portfolio rails waar de opdrachtgever de ruimte heeft om haar werk te presenteren.



Zone 2De essen frames, de wandbekleding en het meubilair op maat van essen geven de ruimtes een warm en fris karakter. Binnen de essen frames zijn (ronde) getinte panelen van gerecycled acryl toegepast. Om de juiste privacy te krijgen in de meeting ruimtes zijn de heldere panelen door de meubelmaker bewerkt met een borstel, hierdoor ontstaat een diffuus effect. De openingen van de boxen zijn uitgevoerd in industriële strokengordijnen; een knipoog naar het industriële karakter van de ruimte.

Zone 3Door een slimme plaatsing van de stroompunten en armaturen zijn in deze ruimte zijn verschillende bureauopstellingen mogelijk, en kan het consultancy bureau rustig verder groeien. Er kan zowel staand als zittend gewerkt worden.

Erwin Matthijssen / M3 Consultancy
‘’De stijl past perfect bij ons. Het is een mix van M3 en de authentieke elementen van de Werkspoorkathedraal zoals het stalen kruis.‘’
Erwin Matthijssen / M3 Consultancy
“Jullie waren de enige van de 3 uitvragen waarbij in het eerste gesprek al direct een onverwachte schets op tafel kwam; dat gaf een goed gevoel. We wisten op deze manier zeker dat jullie als bureau graag deze opdracht wilden doen.”

Drie boxen

No items found.
Robert Muis / Architectenweb
"De openingen van de boxen heeft KVa voorzien van industriële strokengordijnen, als knipoog naar het industriële karakter van het gebouw."
Robert Muis / Architectenweb
"De boxen zijn voorzien van een afgeronde hoek, wat de doorgangen ruimtelijker en vriendelijker maakt. De essen frames, de wandbekleding en het op maat gemaakte essen meubilair geven de ruimten een helder en tegelijkertijd warm karakter.”

"KVa heeft het interieur ingedeeld in drie duidelijke zones; een multifunctionele zone, de meeting- en belzone, en de werkzone. De zones hebben elk een eigen karakter, afgestemd op hun functie.”

Vision & Result

No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media

description +
Next →
← Previous
see project →