Project

M3 Consultancy

Material & impact

Space Frame

Metal Stud

-

Mineral wool

Relatively low embedded carbon, Recyclable.

Gypsum board

Recyclable.

Ash massive wooden frames

Carbon negative, high quality recyclable.

Translucent Panels

Made from 100% recycled acrylic, high quality recyclable.

Sustainable Features

Indoor greenery

Promotes well-being of users, purifies air.

Lighting

LED; durable and with sensors for maximum efficiency of use.

Finishes

Acoustic spray

Made from 100& recycled paper, Cradle2Cradle certified.

MDF with ash veneer

Made from waste. Becomes waste at the end of lifecycle.

Osmo hardwax oil

100% natural materials.

OSB podium

Made from wood waste. Becomes waste at the end of lifecycle.

Marmoleum floor

CO2 neutral production process, made from 100% natural and renewable materials, high-quality recyclable.

Epoxy floor

Made from non-renewable oil, contains volatile organic compounds.

In de gerenoveerde fabriekshal van de Werkspoorkathedraal heeft Kumiki een duurzaam interieurontwerp gemaakt voor M3 Consultancy. De werkruimte markeert een nieuwe fase voor het groeiende consultancy bureau, en zal daarom in de toekomst meer mogelijkheden bieden voor hún manier van werken.

Gerecyclede materialen // biobased materialen // gezonde werkomgeving

In de materialisatie van dit interieurontwerp is vooral gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, stoffering en verlichting. Kumiki heeft naast de armaturen ook al het meubilair selecteert.

De essen frames, de wandbekleding en het meubilair op maat van essen geven de ruimtes een warm en fris karakter. Binnen de essen frames zijn (ronde) getinte panelen van gerecycled acryl toegepast. Om de juiste privacy te krijgen in de meeting ruimtes zijn de heldere panelen door de meubelmaker bewerkt met een borstel, hierdoor ontstaat een diffuus effect.

Deze drie boxen in de middenzone zijn anders gematerialiseerd dan de twee aangrenzende zones; op het verlaagd plafond is witte akoestische spray van gerecycled papier toegepast, en op de vloer een blauwige biologisch afbreekbare linoleumvloer. Ze vormen tegelijkertijd ook de doorgang van de multifunctionele zone naar de werkzone.

Het interieurontwerp bestaat uit drie duidelijke zones die een eigen karakter hebben afhankelijk van de functie; de multifunctionele zone, de meeting en bel zone en de werkzone.

Zone 1
Via de levendige multifunctionele zone kom je het kantoor binnen. In deze ruimte kunnen zakelijke relaties worden ontvangen, is er mogelijkheid tot het organiseren van kleine events, en wordt er dagelijks geluncht.

Zone 2
De meeting zone bestaat uit drie boxen; 2 belruimtes, een kleine meeting room en een grotere meeting room. De openingen van de boxen zijn uitgevoerd in industriële strokengordijnen; een knipoog naar het industriële karakter van de ruimte.

Zone 3
De werkzone is aan de gevelzijde van de studio gesitueerd en ontvangt daardoor het meeste daglicht. Door een slimme plaatsing van de stroompunten en armaturen zijn in deze ruimte zijn verschillende bureauopstellingen mogelijk, en kan het consultancy bureau rustig verder groeien. Er kan zowel staand als zittend gewerkt worden.

Lunch en event ruimte Werkspoorkathedraal Utrecht
Erwin Matthijssen / M3 Consultancy
‘’De stijl past perfect bij ons. Het is een mix van M3 en de authentieke elementen van de Werkspoorkathedraal zoals het stalen kruis.‘’
Bestaande casco met staalconstructie
Maquette met indeling van het nieuwe kantoor
Erwin Matthijssen / M3 Consultancy
“Jullie waren de enige van de 3 uitvragen waarbij in het eerste gesprek al direct een onverwachte schets op tafel kwam; dat gaf een goed gevoel. We wisten op deze manier zeker dat jullie als bureau graag deze opdracht wilden doen.”

Drie boxen

Belruimte met strokengordijn
Belruimte
inbouwmeubel voor printer
No items found.
Belruimte gemaakt van essenhout en gerecycled acryl platen
Meeting ruimtes met industrieel strokengordijn
Robert Muis / Architectenweb
"De openingen van de boxen heeft KVa voorzien van industriële strokengordijnen, als knipoog naar het industriële karakter van het gebouw."
Vergaderruimte met essenhout en whiteboard
Vergaderruimte met akoestisch plafond
Robert Muis / Architectenweb
"De boxen zijn voorzien van een afgeronde hoek, wat de doorgangen ruimtelijker en vriendelijker maakt. De essen frames, de wandbekleding en het op maat gemaakte essen meubilair geven de ruimten een helder en tegelijkertijd warm karakter.”

"KVa heeft het interieur ingedeeld in drie duidelijke zones; een multifunctionele zone, de meeting- en belzone, en de werkzone. De zones hebben elk een eigen karakter, afgestemd op hun functie.”
Gebogen wanden van essenhout en Pyrasied

Vision & Result

No items found.
Werkruimte kantoor
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media