Project

Linnaeusparkweg

Material & impact

De wens in 2018 was om op deze fijne plek in de stad te blijven wonen. Vanwege de gezinsuitbreiding werd ons daarom gevraagd om een dakopbouw te ontwerpen. De dakopbouw voorziet in een extra slaapkamer en bergruimte die altijd schaars is in een stadswoning.

In 2021 is de onderliggende woonverdieping verbouwd, wederom door verdere gezinsuitbreiding.

Dakopbouw

De zichtregels bepaalden de maximale bouwenvelop en de positie midden op het dak; hierdoor konden we twee terrassen realiseren die bereikbaar zijn via de overloop. Een ingebouwde kastenwand vormt de scheiding tussen de overloop en de slaapkamer. De kast is zo ontworpen dat het element met de open planken eruit gehaald kan worden waardoor een reeds voorbereidde schuifdeur in de wand erachter tevoorschijn komt. Zo kan met een tussenwand de slaapkamer in twee kleinere slaapkamer opgedeeld worden. De positionering van ramen, elektra en verwarming is hierop bedacht.BenedenverdiepingDe voormalige keuken is nu een extra slaapkamer en er is een ruime leefkeuken ontworpen waar voorheen de eetruimte was.

DakopbouwDe harde zinken gevelbekleding sluit aan bij het rauwe karakter van de dakomgeving, in contract daarop is veel hout gebruikt om het interieur warmte te geven.

BenedenverdiepingOndanks dat de woonverdieping compacter is geworden, tracht het verfijnde meubelontwerp openheid en transparantie te bereiken. Zo is bijvoorbeeld het kookeiland op poten gezet en is een open wandframe ontworpen.

Keuken op maat

No items found.

Inbouwmeubilair

No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media

No items found.
description +
Next →
← Previous
see project →