Project

Koekoek

Material & impact

Het belangrijkste doel van deze uitbreiding was om een tweede slaapkamer toe te voegen, met de mogelijkheid om uiteindelijk een deel van de woonruimte om te vormen tot een derde slaapkamer. Een ongekende luxe in een Amsterdamse benedenwoning.

Door de koekoek, een schuine vouw in het dak van de aanbouw, wordt het mogelijk om inpandig een slaapkamer te creëren met daglicht en natuurlijke ventilatie. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van de woonkamer gemaximaliseerd doordat de volledige breedte van de aanbouw te benutten is.

De wens van de klant was om de keuken als centrale plek in huis te plaatsen en een ruime badkamer met bad te realiseren. Daarom hebben we de centrale gang verlegt naar het midden, die met schuine lijnen toegang biedt tot alle ruimtes.

Voor de renovatie
Na de renovatie
Robert Muis / Architectenweb
''Door een eigen variant op de bouwkundige koekoek hebben de architecten een aanbouw en tegelijkertijd een leefbare middenzone met prettige verblijfsruimten kunnen creëren.’’
''Deze taps toelopende schacht zorgt voor toetreding van daglicht, waardoor het architectenbureau in de middenzone nog een extra kamer heeft kunnen realiseren."

Interieur

No items found.
Archidat
''Vaak wordt er door opdrachtgevers voor een aanbouw gekozen om extra vierkante meters te realiseren. Echter resulteert een aanbouw niet in meer geveloppervlak voor daglicht en/of natuurlijke ventilatie. Feitelijk wordt de benedenwoning juist dieper gemaakt waardoor een donkere middenzone in de woning ontstaat."

Uitvoering

No items found.
No items found.
No items found.

Contact

Related media

description +
Next →
← Previous
see project →