Project

House Around A Column

Material & impact

Gelegen in het Maximapark in Utrecht wordt deze woning de thuisbasis voor een gezin van zes. Het hoofdvolume voegt zich binnen het strikt gereguleerde bouwvolume en materialenpalet, terwijl de aanbouw zich manifesteert op een eigenzinnige wijze. De contouren en materialisatie van de aanbouw zijn bevrijd van regelgeving en creëren hiermee een sterk contrast met het hoofdvolume.

Natuurinclusief // biobased materialen // regenwater hergebruik // energieneutraal

De Kumiki-filosofie volgend: (zichtbare) houtstructuur, energiezuinige systemen, dakpannen van gerecycled pvc, hergebruik regenwater en geïntegreerde natuurinclusieve elementen zijn vanaf het begin van het proces in het ontwerp geïntegreerd.

Door de aanbouw optimaal te oriënteren op de zon, ontstaat een verdraaiing ten opzichte van de hoofdmassa. Hierdoor ontstaat een wisselend perspectief en interactie tussen de verschillende binnen- en buitenruimtes. Vanuit iedere positie en op elke looplijn ontstaat een bewust afgemeten relatie met de buitenruimte en de tuin waarin privacy, licht en zicht per ruimte gewaarborgd is. Dit geheel wordt versterkt door een vrijstaande, verfijnde houten kolom in de keuken waar alle ruimtes zich omheen lijken te bevinden.

Maquette

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kenzo.

Contact

Related media

No items found.