Project

His Loft

Material & impact

His loft is ontworpen in het Top-Up gebouw in Amsterdam-Noord. Het prachtige casco, gebouwd volgens het ‘’open building’’ principe, riep meteen een specifieke sfeer op. De eenvoud van de materialen - massieve houten kolommen met daarop betonnen platen - en de glazen gevel brachten het sterke ruimtelijke concept van de loft naar voren.

Het ontwerp beoogt grenzen tussen woonfuncties te vervagen en een gevoel van continuïteit te creëren. Dit ruimtelijke concept wordt versterkt door onze bescheiden materiaalkeuze. Er zijn niet meer dan twee materialen toegevoegd, die het casco nauwelijks raken: een doorlopende gerookte eikenhouten vloer en drie boxen bekleed met essenhout.

Drie boxen, of liever grote meubelstukken, huisvesten specifieke functies zoals badkamer, toilet, opslag, keuken en open planken. Daartussen vloeien ruimtes, van een intieme slaapzone naar een comfortabele leefruimte en een royale werkplek, allemaal ingepast in de ruimtes tussen de boxen.

Aansluitend op de eenvoud van het casco, zijn de boxen zorgvuldig ontworpen. De opgeschaalde meubels zijn bedekt met een verfijnde afwerking van essenhout. In tegenstelling tot dit delicate uiterlijk, is het betonnen plafond ruw gelaten, zoals opgeleverd, met zichtbare ventilatie- en elektriciteitsnetwerken, die hun technische functie tonen.


Van de fysieke envelop moest vijfentwintig procent worden besteed aan professionele activiteiten. Alle netwerken zoals elektriciteit, verwarming, water en ventilatie zijn afgedopt bij de voordeur. In combinatie met het gebruik van een verhoogde vloer, bood dit maximale flexibiliteit om het interieur te ontwerpen.
Zijn Loft is ontworpen voor een ambitieuze klant en heeft geleid tot een persoonlijke plek met kwaliteiten die voortkomen uit eenvoud.

Divisare
"Contrasting with this delicate appearance, the concrete ceiling is left rough, as delivered, with ventilation and electricity services visible, displaying their technical ballet."

Ontwerp

No items found.
Paula Pintos / Archdaily
"The design intends to blur boundaries between domestic functions and rather produce a feeling of continuity. This spatial concept is enforced by the humble material choice. Not more than two materials are added, barely touching the casco."

Loft Design

No items found.

Loft Design

No items found.
Leo Lei / Leibal
"The simplicity of the available materials – concrete slabs and ceiling held together by massive timber columns – and the glazed facade brought up the strong spatial concept of the loft."
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Guillaume.

Contact

Related media

description +
Next →
← Previous
see project →