Project

His Loft

Material & impact

His loft is ontworpen in het Top-Up gebouw in Amsterdam-Noord. Het prachtige casco, gebouwd volgens het ‘’open building’’ principe, riep meteen een specifieke sfeer op. De eenvoud van de materialen - massieve houten kolommen met daarop betonnen platen - en de glazen gevel brachten het sterke ruimtelijke concept van de loft naar voren.

Open building // natuurlijke materialen

Het gebouw waarin het loft interieur is ontworpen, is door de toepasssing van het open building principe circulair en dus toekomstbestendig. Hierbij is het belangrijk dat verschillende onderdelen van het gebouw – zoals de hoofddraagconstructie, gevel, installaties en inbouw – gescheiden worden naar levensduur, zodat die vervangen of gerepareerd kunnen worden wanneer dat nodig is, terwijl het gebouw overeind blijft staan. Zo kan het gebouw reageren op allerlei verandingen in de toekomst.

Alle netwerken zoals elektriciteit, verwarming, water en ventilatie zijn afgedopt bij de voordeur van het appartement. In combinatie met het gebruik van een verhoogde vloer, bood dit ons maximale flexibiliteit om het interieur te ontwerpen.

Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen het bestaande casco en de inbouw welke bestaat uit drie losstaande boxen. Dit ruimtelijke concept wordt versterkt door onze bescheiden materiaalkeuze. Er zijn niet meer dan twee materialen toegevoegd, die het casco nauwelijks raken: een doorlopende gerookte eikenhouten vloer en drie boxen bekleed met essenhout.

Het ontwerp beoogt grenzen tussen woonfuncties te vervagen en een gevoel van continuïteit te creëren. Drie boxen, of liever grote meubelstukken, huisvesten specifieke functies zoals badkamer, toilet, opslag, keuken en open planken. Daartussen vloeien ruimtes, van een intieme slaapzone naar een comfortabele leefruimte en een royale werkplek, allemaal ingepast in de ruimtes tussen de boxen.

Aansluitend op de eenvoud van het casco, zijn de boxen zorgvuldig ontworpen. De opgeschaalde meubels zijn bedekt met een verfijnde afwerking van essenhout. In tegenstelling tot dit delicate uiterlijk, is het betonnen plafond ruw gelaten, zoals opgeleverd, met zichtbare ventilatie- en elektriciteitsnetwerken, die hun technische functie tonen.


Van de fysieke envelop moest vijfentwintig procent worden besteed aan professionele activiteiten. Zijn Loft is ontworpen voor een ambitieuze klant en heeft geleid tot een persoonlijke plek met kwaliteiten die voortkomen uit eenvoud.

Het casco van Top-Up Amsterdam met houten kolommen en betonnen vloeren
Maquette van het loft in Amsterdam waarop ruimtes in elkaar overvloeien
Divisare
"Contrasting with this delicate appearance, the concrete ceiling is left rough, as delivered, with ventilation and electricity services visible, displaying their technical ballet."
Houten keukeneiland met RVS keukenblad en een ontbijt tafel
Ontbijt tafel geïntegreerd in het keukeneiland

Ontwerp

maquette
maquette
maquette
No items found.
Maquette visualisatie van het loft in Amsterdam
Vloertegels liggen gelijk met het houten parket
Paula Pintos / Archdaily
"The design intends to blur boundaries between domestic functions and rather produce a feeling of continuity. This spatial concept is enforced by the humble material choice. Not more than two materials are added, barely touching the casco."
Inbouwmeubel van essenhout als scheidingselement

Loft Design

Doorkijk naar de slaapkamer met vrijstaand bad aan de loggia
Slaapkamer aan de loggia
No items found.
Verborgen nis voor de keuken en drankflessen in inbouwmeubel van essenhout
Plattegrond met loggia van loft in Amsterdam
Houten interieur met aangrenzende loggia
Zichtbaar gelaten elektra en verlichting op het betonnen plafond

Loft Design

Doorkijk door het loft
Taatsdeur met wafelglas van essenhout
bovenlicht van wafelglas in essenhouten kozijn
Inbouwkast voor kantoor
No items found.
Op maat gemaakte inbouwkasten van essenhout met een schuifdeur
Slaapkamer met aangrenzende badkamer in het inbouwmeubel
Leo Lei / Leibal
"The simplicity of the available materials – concrete slabs and ceiling held together by massive timber columns – and the glazed facade brought up the strong spatial concept of the loft."
Diagram duurzaamheid
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media