Project

Burgerlijk

Material & impact

Dit renovatieproject is gerealiseerd in een oude bakkerij. Met een aantal bouwkundige ingrepen en een nieuw interieur is een burger bar ontstaan. Het ontwerp voor Burgerlijk gaat over authentieke Hollandse gezelligheid.

Om een comfortabel interieur te creëren is de ruimte volledig gestript en is de gevel in originele staat hersteld. Er zijn nieuwe wanden geplaatst om de ruimte op te delen in een opslag gedeelte aan de achterkant en een restaurant gedeelte aan de voorkant. Het restaurant is voornamelijk georganiseerd rond de centrale bar die zitplaatsen biedt. Door de positionering van de bar ontstaat er interactie tussen de levendige straat en de gasten.

Met authentieke Hollandse gezelligheid als uitgangspunt, was de materialisatie van het interieur van groot belang. Traditionele materialen zijn op een eigentijdse manier gebruikt om de identiteit van de burger bar te weerspiegelen. Alle materialen zijn visueel onbehandeld en hun natuurlijke textuur en kleur voegen een gevoel van kwaliteit toe aan de ruimte.

Eiken wordt gebruikt als het belangrijkste materiaal voor de bar, het op maat ontworpen meubilair en de displays. Er zijn bruin marmeren elementen in het blad van de bar verwerkt om de positie van de barkrukken aan te geven. De frames van de tafels aan de achterzijde zijn gemaakt van zwaar geoliede stalen profielen.

De lange wand is ontdaan van alle afwerkingen totdat de originele metselstenen tevoorschijn kwamen. Met de ruitvrmige marmeren zwart-wit tegels op de vloer wordt het authentieke interieur afgemaakt.

No items found.
No items found.

No items found.

Uitvoering

No items found.

Contact

Related media

No items found.
description +
Next →
← Previous
see project →