Project

Amsteldijk

Material & impact

Dit appartement was ingedeeld in verschillende afgesloten ruimtes. Door de badkamer naar de achtergevel te verplaatsen is de keuken het hart van dit appartement geworden. De open keuken verbind alle omliggende kamers en brengt door zijn transparantie licht en lucht in de ruimte.

Er zijn geen speciale eco-principes toegepast.

De eerste ingreep was om de keuken en badkamer van positie te verwisselen. In beide ruimtes is een nieuwe vloer van cementtegels gelegd. Naast een gebruiksruimte werd de keuken ook een open circulatieruimte waardoor een krappe gang overbodig werd.

Het op maat gemaakte stalen frame met eiken planken garandeert een hoge mate van transparantie. Visueel scheidt het de keuken van de zitkamer en versterkt het tegelijkertijd het gevoel van ruimte.

Tussen de keuken, bijkeuken en badkamer zijn de originele glas in lood deuren hergebruikt als schuifdeuren. Meestal zullen deze schuifdeuren open blijven staan, waardoor een lange doorkijk door het appartement met daglicht van beide kanten mogelijk is.

Naast de open stalen frame zijn ook de overige interieurelementen zijn op maat gemaakt: de keuken met een terrazzo aanrechtblad en eiken fronten, de eikenhouten kast in de bijkeuken voor opbergruimte en wasruimte, en in de badkamer is een meubel ontworpen uit betonplex.

Met onze interventie is het kleine appartement met afgesloten ruimtes opengebroken waardoor een sterk gevoel van continuïteit is ontstaan. De flexibiliteit van de scheidingen maakt het mogelijk om te wisselen tussen meer privacy of langere zichtlijnen.

Voor&Na

No items found.

Meubilair

wasruimte met inbouwmeubel wasmachine
wastafel meubel met schaal erop
No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media