Project

Aanbouw Westervoort

Material & impact

Dit ontwerp voorziet in een gelijkvloerse slaapkamer voor een mindervalide vrouw. De schuine vlakken in de gevel zorgen voor een mooie aansluiting met de bestaande bouw en creëren tegelijkertijd een beschutte overgang naar buiten.

Met de terugliggende gevel ontstaat er aan de binnenzijde ruimte voor de kledingkast en aan de buitenzijde een door de opdrachtgever gewenste veranda. Door de schuine vormen valt de ochtendzon mooi de slaapkamer binnen, wanneer het donker is kunnen de inbouwspots worden aangezet. Door de schuine vlakken wit af te werken, wordt de diepte van de gevel extra onderstreept. De lichte afwerking vormt een contract met de verticale lariks gevelbekleding.

De badkamer is ontworpen volgens de toegankelijkheidseisen en in de douche is een speciale zitgelegenheid ingepast. Obstakels zoals drempels zijn zorgvuldig vermeden en het ventilatieraam gaat elektrisch open en dicht.

Ontwerp

No items found.
Homify:
"Het materiaalgebruik wijkt duidelijk af van het hoofdgebouw dat met zijn rode baksteengevel, zadeldak en witte kozijnen eerder tot de traditionele architectuur behoort. De aanbouw spreekt duidelijk een modernere taal en valt op door het warme hout, de duidelijke belijning en veel glas."

Maquette

No items found.

Slider title

Description text here

No items found.

Slider title

Description text here

No items found.

Contact

Related media

description +
Next →
← Previous
see project →