Expertise

Verbeter mijn bedrijfsgebouw

Wil je jouw bedrijfsgebouw verbeteren en gun je je werknemers een gezonde werkomgeving? Kumiki past de principes van Living Buildings ook toe op bedrijfsgebouwen. Verbonden zijn met natuurlijk licht, gezonde lucht en de natuur is hier namelijk belangrijk. Een gezond kantoor is goed voor het welzijn van werknemers, hun productiviteit en creativiteit en hun vermogen om te gaan met stress. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

voor en na renovatie

Thema's

De plek waar jouw bedrijfsgebouw staat is enorm belangrijk. Elke plek kent zijn eigen verhaal en unieke kenmerken. En elke plek kent zijn eigen ecologie, zelfs in de binnenstad of op een bedrijventerrein is soms een rijkheid aan planten en dieren. We vergeten weleens dat wij niet alleen zijn.

Kumiki bouwt daarom niet alleen voor mensen, maar ook voor planten, dieren en microben. Met onze natuurinclusieve ontwerpen verbinden we mensen opnieuw met de natuur en eren, beschermen en verbeteren we het unieke ecologische verhaal van die plek.

Traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal hebben een negatieve impact op het milieu, de natuur en onze gezondheid. Dit kan anders.

Er zijn bouwmaterialen met een positieve impact op ons en de aarde: hout, vlas, hennep, stro, klei, bamboe en leem. De grondstoffen hiervan zijn ecologisch, hernieuwbaar en lokaal geproduceerd. Deze natuurlijke bouwmaterialen zijn niet-giftig, licht in gewicht, sterk, vochtregulerend en brandwerend. Daarom bouwt Kumiki bij voorkeur met deze biobased materialen.

Waar en hoe we werken heeft invloed op hoe je je voelt. Onderzoek heeft aangetoond dat een verbinding met de natuur een direct effect heeft op onze productiviteit, creativiteit en het vermogen om stress tegen te gaan.

Daarom ontwerpen we bij Kumiki kantoorinterieurs en andere bedrijfsruimtes waarin we mensen verbinden met de natuur en de binnenruimtes gezonde lucht en natuurlijk daglicht hebben, met een prettige akoestiek en waar koeling en verwarming gezond en energiezuinig is. In het ontwerp van onze kantoorinterieurs en andere bedrijfsruimtes maken we een koppeling tussen binnen en buiten, zodat je je verbonden voelt met het weer, de seizoenen en met het voorbijtrekken van de dag.

Gebouwen verbruiken enorm veel energie. En deze energie komt van bronnen die ecologisch verwoestend zijn. De hoge energieprijzen, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en het tekort aan drinkwater maken een toekomstbestendig en duurzaam energieplan noodzakelijk.

Kumiki wil klimaatadaptieve bedrijfsgebouwen realiseren die energie-neutraal en bij voorkeur energie-positief zijn. Dit maakt ze voorbereid op de toekomst. We kijken naar de basisvorm van het bedrijfsgebouw en de juiste oriëntatie van de ruimtes. Bij een verbouwing beginnen we met het beter isoleren en luchtdicht maken van de vloeren, wanden en het dak. Zo minimaliseren we de energiebehoefte en wanneer mogelijk benutten we voor een aangenaam binnenklimaat weerselementen als de zon (warmte en licht), wind (ventilatie) en regenwater. Aangevuld met technologische oplossingen om duurzame energie op te wekken.

Kumiki houdt rekening met de gehele levenscyclus van materialen. Zo putten we niet langer grondstoffen uit en verminderen we CO2 uitstoot. We sluiten de kringloop van bouwmaterialen en voorkomen schadelijke uitstoot in de lucht, het water en de bodem. We houden niet van verspilling, dus we kijken goed welke bouwelementen hergebruikt kunnen worden.

Het materialenpaspoort is onmisbaar. Hierin documenteren we de herkomst, levensduur en recyclemogelijkheden van elk materiaal. Zo wordt onderhoud en hergebruik makkelijk in de toekomst, en wordt de waarde van materialen erkent (na gebruik is het dus niet langer zomaar afval).

description +
Next →
← Previous
see project →