Project

Silhouette House

Material & impact

Voor deze karakteristieke compacte woning in Limmen was de opgave om een ruime en energiezuinigere gezinswoning te creëren.

Verduurzaming bestaande bouw // energieneutraal

Als eerste is de isolatieschil van de bestaande woning verbetert en zijn alle installaties vervangen. Naast zonnepanelen en een hybride wamtepomp, wordt er ook een slim ventilatie systeem geïntegreerd.

We ontwierpen een aanbouw over twee bouwlagen om meer ruimte te creëren. Deze vervangt de kleine aanbouw die technisch is afgeschreven. De nieuwe uitbreiding vormt met zijn moderne detaillering een contrast met de traditionele bouwstijl van de bestaande woning. Tegelijkertijd verwijst het nieuwe naar het oude met een knipoog, door hetzelfde silhouette aan te nemen. Het silhouette is echter zijwaarts verschoven om een uitnodigende ‘achterom’ te creëren. In een dorp als Limmen fungeert deze als hoofdingang.

Om nog meer bruikbare ruimte te realiseren, transformeerden we de garage tot een studio. Daarnaast hebben we de vliering van de woning opengebroken zodat de bovenverdieping tot aan de nok open is.

Gevels

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Contact

Related media

No items found.
description +
Next →
← Previous
see project →