Project

Grachtenstudio

Material & impact

De opgave in dit project was om, ondanks de beperkte vloeroppervlakte van deze eenpersoonswoning, toch een open en ruimtelijk gevoel te creëren. Dit hebben we gedaan door alle tussenwanden te verwijderen en hiervoor in de plaats schuifdeuren en een open meubel in te passen.

Grachtenstudio is ontworpen rondom de hobby's en de dagelijkse routine van de opdrachtgever.

Een op maat gemaakt meubel in het midden van de ruimte verbergt het bed terwijl het daglicht door het open frame het appartement binnendringt. In het bovenste gedeelte van de stalen frames kunnen op de open planken persoonlijke kunstvoorwerpen worden getoond. Het blad is in polyester gegoten, en daaronder is een lade met DJ-apparatuur ontworpen. Zo staan de draaitafels niet constant in het zicht.

Door de kast uit te voeren in een stalen frame ontstaat een lichte uitstraling die de ruimte open houdt.


Het ontwerp van dit interieur is erop gericht op ruimte-efficientie en ruimte dubbel gebruiken. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan door schuifdeuren te installeren die een thermische en akoestische functie hebben. Elk detail is zorgvuldig bedacht, maar altijd met het doel dat het kleine appartement als één ruimte moet voelen.

Ook de zichtbare delen van de keuken zijn op maat gemaakt: het betonnen blad en de geschilderde multiplex fronten vormen een contrast met de lariksvloer. De stalen profielen komen weer terug in de bovenkast en vormt zo een geheel met de woonruimte.

No items found.

Uitvoering

No items found.
No items found.
No items found.

Meer weten? Neem contact op met Kevin.

Contact

Related media

No items found.
description +
Next →
← Previous
see project →